Begin met zoeken

Agenda zomerseizoen Hayema Heerd

De zomer is nog maar net begonnen. Er komen nog tal van heerlijke weken voor vertier, lekker luieren, veel spelen, en genieten. Wij helpen daar graag een handje aan mee, en hebben voor jong en ouder diverse leuke, lekkere, verrassende en vrolijke activiteiten in petto.

Het Ariematie-klus-team

Arie, Gerben en Rosan van het Ariematieteam zijn erg blij met handige jongens en meiden. Tussen de stropakken hebben ze een reuze werktafel gemaakt. Knutsel en timmer er op los en maak je eigen vogelhuisje, insektenhotelletje, bamboe-mobile, vlieger, of een eigen creatie. Arie en Gerben helpen je met hun twee rechterhanden. De creaties mogen de kinderen meenemen naar huis.

Iedere maandagmorgen vanaf 10.30 - 12.30 uur

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar; < 8 jaar onder begeleiding van ouder

Schrijf je hier in

Boer'n Business bij Boer Kees

Boer Kees heeft hulp nodig. Dus overalls en laarzen aan, handen uit de mouwen, en je mag boer Kees een hele middag helpen. Er is heel veel te doen op de boerderij: kippen, konijnen, eenden, geitjes, lammetjes verzorgen en voeren; de moestuin verzorgen, de schapen in het land tellen, koeien uit het land halen, natuurlijk ook koeien melken.

Diverse data op zaterdagen en maandagen, van 14.00 - 18.00 uur (zie het inschrijfformulier)

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Schrijf je hier in

Workshop kaarsen en fakkels maken

Maak zelf een heuse fakkel, of een sprookjesachtige snipperkaars met prachtige kleuren. ’s Avonds maken we ons op voor een fakkeloptocht, gaan we op zoek naar het grote vuur.

Daar bij het vuur wordt het spannende verhaal verteld over Hayema Heerd; de boerderij waar het ooit spookte. Maar.... met alle lichtjes, liedjes , limonade én mars-mellows worden alle geesten en spoken verdreven.

Woensdag 29 juli 's morgens vanaf 10.00 - 12.30 uur

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar; < 8 jaar onder begeleiding van ouder

Schrijf je hier in

Avontuurlijke Wadden Experience

Een exclusief avontuur voor gasten van de Hayema Heerd. Met verschillende snelheden worden de golven van de Waddenzee en een stukje Noordzee doorklieft. De snelle rescueboot vaart langs blootliggende zandplaten, langs de locatie van de containerramp in 2019. Binnenvarende en uitvarende vissersboten worden gepasseerd en ook Schiermonnikoog en de prachtige vuurtorens. De ervaren schipper vertelt over het belang van het Wad, de gevaren en de bijzonderheden. Uniek, spectaculair, puur natuur!

Zie het inschrijfformulier voor de datum die 't beste past. Eerstvolgende datum donderdag 30 juli.

Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. (Snelheid tocht wordt aangepast)

Schrijf je hier in

Workshop (vegan) bonbons maken

Dhana gaat je leren zelf de lekkerste bonbons en traktaties te maken met alleen maar zuivere en gezonde ingrediënten én zonder suiker! Geschikt voor alle kinderen en ouders die gek op chocolade zijn.

In deze 1,5 uur durende workshop leer je alles over cacao en hoe je vanaf de basis heerlijke gevulde chocolade bonbons maakt. De rest van de vakantie kun jij genieten van gezonde snoeperij. Heerlijk toch!

Woensdag 5 augustus (datum nog even onder voorbehoud) 's middags vanaf 13.30 - ca. 15.00 uur

Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar; < 8 jaar onder begeleiding van ouder

Schrijf je hier in

Muzikale BBQ-avond 7 augustus

Lekker eten en tegelijkertijd genieten van mooie muziek op een mooie zomeravond. Daarvoor hoef je niet naar het zuiden. Het gebeurt bij ons, op het bamboe-terras! Terwijl Harrie de kok de heerlijkste grill-gerechten (vegetarisch, vlees, vis) op de Ofyr bereidt, wordt de avond omlijst met zang en muziek door Ariënne Groenewoud en haar gitarist. Ook voor de kinderen wordt het een bijzondere avond.

Vrijdag 7 augustus vanaf 17.00 uur

Schrijf je hier in