Bel ons op
+31(0)50 40 30 9 30
Taal
Begin met zoeken

Bijzonder overnachten in een huifkar

Vergeet je ervaringen met kamperen in een caravan, camper of tent met alle moderne toeters en bellen en geef je over aan het echte avontuur! Kom slapen in een huifkar. Zoals vroeger in het Wilde Westen, maar nu op het Groningse platteland.

Het is heerlijk slapen in onze huifkarren. Ze zijn voorzien van lekkere matrassen, goede dekbedden, bedlinnen en mooie dekens met fraaie Western-prints. De huifkarren worden geplaatst op een mooie plek op ons terrein, afhankelijk van hoe de wind staat. We zoeken de beste plek: als het kan beschut en met fraai uitzicht.

We hebben vier verschillende huifkarren:

  • twee huifkarren voor twee personen
  • één huifkar voor twee - drie personen
  • één huifkar voor twee - vier personen.

Servies, glaswerk, kookgerei enz. zijn aanwezig. In een aparte blokhut (de zgn. buitenkeuken) kun je koffie/thee zetten en koken. Maar leuker is natuurlijk bij de huifkar te koken, bij een kampvuurtje met de authentieke gietijzeren pannen, de zgn. Dutch ovens. We geven graag uitleg hoe deze pannen te gebruiken. Als de huifkarren bij ons op het terrein staan is elektriciteit beschikbaar.

Het Wilde Westen in Groningen

De fraaie huifkarren van vroeger in het Wilde Westen van Amerika hebben model gestaan voor onze huifkarren. Hier in Groningen hebben we voor de onderstellen gebruik gemaakt van oude stro-karren, zoals die voorheen door de boeren gebruikt worden.

Het interieur is gebouwd van hergebruikt hout, de huif met bogen is geconstrueerd van stevig bamboe en touw, het doek is van dik katoenen tentdoek. De huifkarren zijn hiermee wind- en waterdicht.

Huifkar op expeditie

De huifkarren kunnen we plaatsen op iedere mooie plek, dus óók buiten ons terrein. Ben jij een echte avonturier? Maak je dan op voor iets bijzonders! We hebben enkele zeer mooie en unieke plekjes gevonden waar je met de huifkar één of twee nachten kunt staan. Plekjes waar je anders nooit komt. Geboden wordt: fantastische uitzicht en in de wijde omgeving geen mens te bekennen.

Huifkar op expeditie - een oerbeleving
Lees meer

Huifkarren als groepsaccommodatie

Met je vriendengroep, familie of met een groep collega's kun je alle vier de huifkarren als groepsaccommodatie boeken. Is de groep groter dan 11 personen, dan boek je de stro-iglo's er ook bij. De capaciteit van de huifkarren en de drie stro-iglo's tezamen is totaal 21 slaapplaatsen. Voor groepen 35 - 40 personen is het mogelijk het gehele Stro-hotel plus de huifkarren te reserveren. De gehele accommodatie (excl. het kampeergedeelte) heb je dan exclusief voor jouw groep.

Lees meer

Winterkamperen in de huifkar

Zoveel sneeuw als op deze foto, en dan slapen in de huifkar - brrrrr - zo extreem zullen we het hier niet gaan beleven. Twee huifkarren plaatsen we in de winter in de Barn&Beach. Dat wordt slapen in de huifkar - op het strand - in de winter - in Groningen. Als dat niet bijzonder is.

Durf jij het aan in de vrieskou buiten in de huifkar te slapen? Een ultieme vorm van winterkamperen, met een onvergetelijke ervaring als je vanuit je huifkarbed, vanonder de dikke dekens, de zon ziet opkomen boven berijpt en bevroren land.

Winterkamperen in de huifkar? Vraag naar de mogelijkheden!

Ervaringen gasten

22 april 2019 Beste Hans en Wil, Wij hebben mijn vriendin samen met haar kinderen een "STRO WEEKEND" aangeboden. WAT EEN WEEKEND! Rust, rust en nog eens rust. Heerlijk geslapen en lekker gedoucht. Echter twee verwijten: A) Waarom hebben jullie zo'n wereld hond. We noemen hem Boris. Zijn eigen naam kunnen we niet uitspreken. B) Waarom hebben jullie zo'n wereldleven, waarin je mensen alleen maar blij maakt?! Wij zijn al dagen opzoek geweest naar de 5 sterren die jullie verdienen. Dan hebben we het nog niet eens over het ontbijt gehad. Een 10+ en een Griffel. Menig 5 sterren hotel kan hier een voorbeeld aannemen. Nogmaals hartelijk dank en zeker tot ziens!! Groetjes Fabienne, Dominique, Alie en Johanna

star star star star star
Fabienne, Dominique, Alie en Johanna

Afgelopen weekend hebben we (10 oud-medestudenten) op de boerderij doorgebracht. We werden verwelkomd met koffie en Groninger cake. Daarna snel naar de buren om te helpen met het melken van de koeien, het voeren, schoonmaken van kalveren, enzovoort. Erg leuk om te zien wat er allemaal bij komt kijken bij het runnen van een melkveebedrijf. Daarna terug voor een drankje en we hebben genoten van een maaltijd in de ruime woonkamer. De vloerverwarming maakt het lekker warm, moderne toiletten en douches zijn geweldig! Slapen op de hooizolder op hooibalen is een unieke ervaring. Heel gezellig en warm. De volgende ochtend werden we verrast met een heerlijk en zeer uitgebreid ontbijt. Een aanrader om op deze unieke locatie te verblijven met deze gastvrije mensen.

star star star star star
Alexandro

27-04-2019 Als cadeau gekregen voor ons huwelijk. Wat een leuk idee. We hebben er zelfs een nachtje aan vast geplakt. Heerlijk geslapen, wat een rust!! Bij de Theefabriek een heerlijke Groningse Theetafel gedaan. Ook een aanrader Het ontbijt is zeer luxe en lekker. Wellicht komen we met de camper en/of motoren nog eens langs. Groet, Jeroen en Yvonne

star star star star star
Jeroen en Yvonne

Wat een geweldige entourage! Met een warm welkom van Will en de volgende ochtend een ongelooflijk ontbijt van Hans! We hebben echt genoten! Frank en Anouk

star star star star star
Frank & Anouk