Begin met zoeken

Schapen drijven; schaapjes tellen, maar dan anders

Hoe leer je in een paar uur, op een vrolijke manier, als team beter samen te werken? De schaapjes laten het je helder zien.

De opdracht is simpel: begeleidt een koppel schapen over het weiland, passeer diverse hindernissen en breng ze weer terug in de pen.

De workshop Schapen drijven vindt plaats op het terrein van Hayema Heerd en duurt 2 á 2,5 uur.

Inhoud Workshop Schapen drijven

  • Demonstratie: De herder en zijn hond laten zien hoe belangrijk samenwerking, communicatie én vertrouwen zijn.
  • In kleine groepjes werken met schapen. Door goede communicatie, vertrouwen en elkaar aanvullen lukt het de schapen de goede richting uit te drijven.
  • Werken met de hond. Vorm samen met de hond het team, ga het contact aan met de hond, en begeleidt zo samen de schapen door het parcours.

Bedrijfstraining Schapen drijven

Functioneert een afdeling niet optimaal, of kan de teamgeest een oppepper gebruiken? Samen met de trainer wordt het doel van de training bepaald. Gaat het om een leiderschapsvraagstuk, het doorbreken van vastgeroeste patronen, of heeft een team meer zelfvertrouwen nodig? Trek de laarzen aan en ga samen de wei in. Gegarandeerd levert het stof tot nadenken, handvaten voor verbetering én veel lol.

Goed in te zetten als vergaderbreak, als onderdeel van een teamdag.

Workshop Schapen drijven als spel

Om de dynamiek te verhogen is een spelelement toegevoegd aan de workshop. Er kunnen punten worden behaald bijv. op basis van snelste tijd, meeste hindernissen. Het team dat het beste heeft gepresteerd gaat met een prijs naar huis. En de schapen? Die denken er na afloop het hunne van en gaan weer genieten van het verse gras.

Leuke groepsactiviteit als je gebruik maakt van de groepsaccommodatie.

Praktische punten en prijs

Tarief: Voor groepen tot 12 personen € 450,00 per workshop. Vanaf 12 deelnemers, meerprijs € 30,00 p.p (excl. 21 % BTW).

Een aangepast programma is mogelijk voor bijv. een training met een specifiek trainingsdoel, voor een groep > 20 personen, of voor een groep met kinderen. Vraag naar de mogelijkheden.

Combinaties met de andere activiteiten uit het aanbod zijn mogelijk.