Begin met zoeken

Tal van activiteiten voor een meerdaags programma

Hoewel kinderen zich ook zonder activiteitenprogramma prima zullen vermaken op de Hayema Heerd, hebben we tal van activiteiten waarmee een meerdaags kamp gevuld kan worden zonder dat je het terrein hoeft te verlaten. Maar dat kan natuurlijk wel, want ook in de directe omgeving zijn verschillende leuke uitjes zoals klimmen, wadlopen, kanoën of zwemmen.

Kamp activiteiten op de Hayema Heerd zijn mogelijk in combinatie met bijvoorbeeld kamperen op het strand of het Tipi tentenkamp arrangement.

Tarieven zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals: groepsgrootte, het aantal activiteiten dat jullie willen combineren, begeleiding die vanuit de groepsbegeleiders zelf geboden kan worden, enz. Prijzen zijn daarom altijd op aanvraag.

Activiteiten voor overdag...

Zeskamp spektakel

Zeskamp; wie kent het niet? Een sportief spel waarbij teams tegen elkaar strijden in zes onderdelen. Bij dit spektakel mag de hindernisbaan zeker niet ontbreken. Andere spellen kiezen we in overleg op basis van het weer (wel of geen waterspelletjes), de leeftijd van de deelnemers en de grootte van de groep. Het heet dan wel een zeskamp, maar we kunnen er natuurlijk ook een vierkamp of een achtkamp van maken als de groep wat kleiner of juist erg groot is. Denk aan spellen als: boogschieten, sumoworstelen, sponsbroekenrace, skilopen, skippyslang of ringsteken te paard.

Meer informatie

Boeren zeskamp

Een leuke variant op de traditionele zeskamp. Geen opblaasbare gekleurde attracties, maar een minstens zo leuke boeren variant hierop. De hindernisbaan maken we van strobalen en tractorbanden, en sumoworstelen doen we in dubbele overalls gevuld met stro. Denk verder aan spellen zoals: een kruiwagenrace, hooivork darten en een klompenrace. We laten het van jullie eigen wensen en het weer afhangen of we ook de modderige en glibberige onderdelen toevoegen. Bij minder mooi weer kan deze activiteit plaatsvinden in de Barn & Beach, het binnenstrand van de Hayema Heerd.

Meer informatie

Hutten bouwen

Alle kinderen, maar ook volwassenen, houden van hutten bouwen. Het is niet alleen heel leuk, maar ook heel leerzaam; het ontwikkelt kinderen en leert ze samenwerken.

Natuurlijk kunnen er ook op de Hayema Heerd hutten gebouwd worden. Hoe een huttendorp er uit gaat zien laten we grotendeels aan de creativiteit van de kinderen over, maar we zorgen er natuurlijk voor dat er op een veilige manier prachtige hutten tot stand komen met bruggen, torens, of wat ze maar bedenken. Houten panelen die eenvoudig in elkaar gezet kunnen worden helpen hierbij, maar ook zelfgemaakte wigwams van bamboestokken, touwen en lakens zullen voor een hoop lol zorgen. Zodra de hutten klaar zijn zullen ze er nog urenlang speelplezier van hebben. Wat dacht je van een potje 'Capture the flag' tussen de zelfgebouwde hutten?

Meer informatie

Survival / Expeditie Robinson

Tijdens deze activiteit testen we de overlevingskansen van de deelnemers, in het geval ze ooit zouden stranden op een onbewoond eiland. In 4 'kampen' wordt er onderling gestreden om de amulet. De prijs voor het winnende team is bijvoorbeeld vrijstelling voor corvee.

Lukt het alle deelnemers om voor zonsondergang een stevige hut te bouwen en eten te vangen? Welk kamp heeft als eerst een brandend vuurtje gemaakt? Snelheid, behendigheid, intelligentie en fysieke krachten van de deelnemers worden getest bij verschillende proeven.

De diverse onderdelen worden aangepast op de grootte van de groep, leeftijden en weersomstandigheden.

Meer informatie

Natuurentertainment

Voor deze activiteit werken we samen met natuurentertainer Jos Tipker. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring met het geven van rondleidingen door de natuur. Jos verzorgt o.a. excursies voor de Natuurschool en stichting Natuurmonumenten, voor regulier en bijzonder onderwijs, en ook voor particulieren.

Verwacht geen ellenlange preken over het foerageergedrag van zeldzame korstmussen maar juist levendige verhalen toegespitst op de belevingswereld van de kinderen. Verduidelijking is er in de vorm van vertelplaten. Regelmatig merkt een ouder of leerkracht op: "Goh? Nooit geweten!" Met verschillende activiteiten zoals (water)beestjes zoeken en/of spel is de natuurbeleving compleet.

Meer informatie

Schapen drijven

De opdracht is eenvoudig: probeer een koppel schapen door een parcours te leiden. Je leert de fijne kneepjes van het schapen drijven en hebt met je groep heel veel plezier. Leerzaam, vol humor en lekker actief in de buitenlucht. Raak niet in de stress als de schapen je iedere keer in het ootje nemen. Ook voor schoolklassen een bijzondere activiteit!

Meer informatie

Workshop graffiti

Waar mag je lekker schilderen op de muren? Bij Hayema Heerd mag het! Een graffiti of street art workshop stimuleert de artistieke vaardigheden van kinderen, zoals het werken met kleuren, vormen en compositie. Daarnaast kan het bijdragen aan hun ruimtelijk inzicht en het versterken van hun zelfvertrouwen.

Deze workshop kan worden aangepast aan verschillende leeftijdsgroepen. Voor de onderbouw zijn er eenvoudige workshops waarbij kinderen kunnen inkleuren met spuitbussen of hun eigen graffiti pet maken. De leerlingen van de middenbouw kunnen al wat meer en leren graffiti letters maken en hoe ze daarbij stencils gebruiken. Bovenbouw leerlingen leren we ook iets over de geschiedenis van graffiti en gebruiken complexere (stencil art) ontwerpen en verschillende spuit- en tekentechnieken.

Meer informatie

Tobbedansen en schuimparty

Zeker op mooie zonnige dagen is dit een aanrader; in opblaasbare banden van de helling af roetsjen en daarna een dansje doen in het Caribische schuimbad 'Flamingo Paradise'. Een gezellig tropisch muziekje, en een waterijsje als traktatie tussendoor, maakt deze zomerparty helemaal compleet.

De activiteit 'Tobbedansen en schuimparty' kan uitgebreid worden tot een nóg grotere tropische party met bijvoorbeeld Limbo dansen of een zwembad. Of een workshop cocktails shaken, alcoholvrij natuurlijk, dus eigenlijk moeten we 'mocktails' zeggen.

Meer informatie

Activiteiten voor in de avond...

Kamp-bioscooop

Een echte bioscoop in jullie eigen tentenkamp; dat is toch gaaf? Wij zorgen voor de beamer, een projectiescherm en geluidsinstallatie, en natuurlijk is er popcorn. Jullie hoeven zelf alleen nog maar de film te kiezen en een dekentje mee te nemen voor als het 's avonds afkoelt. Of nog beter; kruip lekker in je slaapzak! Mocht het slecht weer zijn, dan verplaatsen we de bioscoop naar het (binnen)strand.

Beter kun je een kampdag toch niet afsluiten!?

Meer informatie

Kampvuur avontuur

Een kampvuur hoort bij kamperen, toch? Hebben jullie gekozen voor het kampvuur avontuur in combinatie met de activiteit 'Survival'? Dan hebben jullie eerder op de dag al brooddeeg gemaakt en zelf vuur gemaakt. Het deeg is nu gerezen en kan om een stok gewikkeld worden en boven het kampvuur gebakken worden. Als de broodjes (met evt. een worstje er in) op zijn is het tijd voor... marshmallows roosteren!

En dan, als het donker begint te worden, is het tijd voor spannende kampvuurverhalen. Deze verzinnen jullie helemaal zelf, nadat eerst het verhaal is verteld over het 'Geheim van het Rode Deurtje' van de Hayema Heerd. Welk groepje verzint het engste spookverhaal? Aan de makers van het meest griezelige verhaal, wordt het geheim van het rode deurtje onthuld. Pssst, niet verder vertellen hoor!

Het 'kampvuur avontuur' is ook mogelijk zonder de survival overdag.

Meer informatie

Bingo of Bonte avond

Er zijn tal van activiteiten te verzinnen voor een gezellige avond, zoals een bingo of karaoke. Groepsbegeleiders kunnen deze activiteiten zelf organiseren in de Barn & Beach.

Hebben jullie een muziekinstallatie of andere spullen nodig voor de Bonte Avond? Vraag gerust naar onze mogelijkheden. Hebben wij het zelf niet voorradig, dan denken we graag mee, over waar het wel te verkrijgen is.

Uitjes in de omgeving

Op het terrein van de Hayema Heerd hoeven jullie je niet te vervelen. Maar ook in de directe omgeving van Oldehove zijn tal van leuke uitjes. De Hayema Heerd kan deze activiteiten voor jullie regelen, eventueel in combinatie met fietsverhuur of vervoer in busjes. We kennen de leukste plekjes in de provincie. Denk bijv. aan:

  • wadlopen (ook geschikt voor jongere kinderen)
  • kanovaren, suppen, waterfietsen, waterskiën, zwemmen
  • klimmen, speeltuin, blotevoetenpad
  • fietspuzzeltochten.