Begin met zoeken

Boer’n Business Inboeringscursus

Is het tijd voor een keer iets heel anders? Hou je van actief zijn in de buitenlucht, ben je liever moe dan lui en heb je altijd al willen weten wat er zoal op onze boerderijen gebeurt? Boek dan onze bijzondere Boer’n Business- Inboeringscursus bij één van de melkveehouders waar we mee samen werken. Ervaar, ontdek en geniet. Tijdens deze activiteit krijg je alle kneepjes van het boerenvak uitgelegd, mag je zelf aan de slag en er is volop ruimte voor gezelligheid en uitwisseling. De boer is graag bereid meer te vertellen over verantwoord 'boeren'. Je helpt mee met de koeien uit het land halen, gaat melken in de melkput, werkt mee met allerlei stalwerkzaamheden, én natuurlijk een rondje tractor rijden.

Boer’n Business met een groep

Met je team, of met je vriendengroep of hele familie ga je de ‘boer op’, en je licht opsteken hoe het boerenbedrijf anno 2024 gerund wordt. Hoor van de boeren zelf wat de uitdagingen van deze tijd zijn, en ontdek hoe – met innovaties – de boeren zich voorbereiden op een duurzame agrarische toekomst. Hiervoor brengen we een bezoek aan een boerenbedrijf waar we mee samenwerken. Dat kan bijv. een modern melkveebedrijf, een akkerbouwbedrijf, een fruitteler of groenteteler zijn. De boer geeft een rondleiding door het bedrijf en/of over de landerijen. Verschillende teelten, technieken enz worden uitgelicht. Natuurlijk is er volop gelegenheid vragen te stellen. Minimale groepsgrootte vanaf 15 personen. Leeftijdsindicatie vanaf 12 jaar.

(foto's: bloemkolen oogsten, biologische tuinder Bakker Bio; tarwe oogsten biologische akkerbouwer Landgoud; "buurmeisjes" Hayema Heerd van gangbare buurboer.)