Begin met zoeken

Er een dagje met de kinderen erop uit, maar geen idee waar naartoe?

Landgoed Nienoord in Leek

Landgoed Nienoord zit boordevol verassingen. Op het landgoed vindt je een familiepark waar je kunt klimmen en klauteren, een rondrit kunt maken met de trein en kunt knuffelen met allemaal dieren. Zwem jij liever? Dan kun je terecht in het Zwemkasteel Nienoord. Daarnaast kun je terecht op het landgoed zelf waar je ook het Rijtuigen Museum vindt. Vergeet niet de Schelpengrot op het landgoed.

Legio Museum in Grootegast

Het Legio museum gaat over van alles wat met LEGO te maken heeft. Dit museum is gevestigd in een gedeelte (900m2) van het LEGO Nederland pand, welke hier gevestigd zat aan de Legolaan te Grootegast. Een historische plek van LEGO, aangezien het bedrijf hier gevestigd is geweest van 1963 tot 1998. Naast het museum kun je ook zelf aan de slag gaan met LEGO. Een ideaal uitje tijdens een regenachtige dag.

' t Blôde Fuottenpaad in Opende

In het Westerkwartier ligt een bijzonder pad: ’t Blôde Fuottenpaad, oftewel het Blotevoetenpad Opende. De naam zegt genoeg: schoenen en sokken uit, en lopen maar! Op je blote voeten lopen door modder, over water en gras. Onderweg kun je uitrusten in 1 van de hangmatten of op een bankje. Onze boswachter doet het even voor, durf jij ook? Bezoek de Theetuin Blotevoetenhof voor koffie of thee met iets lekkers.

Wadlopen met kinderen / Oesters rapen

Alle hens aan dek, het schip vertrekt! Wanneer we aan zijn gekomen bij zandplaats Brakzand, gaan we via een ladder en een kort stukje lopen van door het water van boord. Onder leiding van een wadloopgids wordt er een wandeling gemaakt over de zandplaat. Daarna ga je op weg naar de eerste schelpenbank, de Japanse Oester. Ook ga je krabbetjes en garnaaltjes vissen. De laatste plek die we bezoeken is een strandje met schelpen, een klein ritje en een mini lagune. Na circa 4 uurtjes wordt je weer terug gebracht met de boot. Vergeet niet je eigen scheptentje of emmertje mee te nemen! Gepaste kleding is gewenst, klik hier voor meer info.

Boer'n Business inboeringscursus.

Heb je altijd al willen weten wat er zowel op onze boerderijen gebeurt? Ervaar, ontdek en geniet bij één van onze boeren waar we mee samenwerken.

Daarnaast zijn er nog vele andere leuke activiteiten in de omgeving;

  • Volop mogelijkheden om te zwemmen: zwembad Oldehove, Lauwersmeer, Leekstermeer
  • Kaarsenmakerij Eenrum
  • Wonderwereld Ter Apel
  • Zeilschool Lauwersoog en Leekstermeer
  • Diverse maneges om te paardrijden
  • Diverse leuke activiteiten in de stad Groningen
  • Zeehonden Pieterburen / vaartocht zeehonden Waddenzee

Wij adviseren jullie graag over de vele mogelijkheden.